Plăcintă cu dovleac

de ionix in Prajituri, 1 Noi 2010 | 7566 vizualizari

 

reteta MAMEI :p recunosc ca am mancat o felie fierbinteeeeeee :D dar am o scuza, n-am mai mancat nimic in ziua aia :D a fost delicioooooooaaaaaasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1/2 pachet margarina moale
  • 100 g zahar
  • doua plicutele zahar vanilat
  • un praf de sare
  • circa 600 g de faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 3 kg de dovleac (eu am pus 1/2 dintr-un dovleac de 6 kg)
  • 150 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • un ou batut cu putin zahar pentru luciul placintei.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu dovleac:

se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita.

Preparare umplutura:

Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari. Amestecam dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins iar cand s-a incinsc adaugam dovleacul. Se lasa la foc mic pana incepe sa se inmoaie si lasa suc. Apoi dam la foc mediu si lasam pana scade bine, lasam circa 30 de minute. Daca vi se pare prea apoasa compozitia, puneti putin la scurs iar apoi dati la racit. Intre timp, pana se raceste dovleacul, facem aluatul.

Preparare aluat:

Incepem sa facem maiaua. Drojdia se pune intr-un bol cu putin zahar si peste turnam laptele caldut. Presaram putina faina si lasam la dospit. Dupa vreo 30 de minute avem maiaua. Intr-un vas mare punem faina, zaharul, putina sare, margarina si incepem sa amestecam bine. Din cand in cand vom turna maiaua pana cand facem un aluat nelipicios. daca este nevoie mai adaugam faina sau putin lapte caldut, in functie de cat de moale sau tare este aluatul. Acoperim vasul cu un prosop si-l dam la un loc cald. Lasam sa dospeasca vreo 30 de minute iar apoi intindem doua foi, pe o planseta curata.

Tapetam tava cu putin margarina, presaram putin gris si asezam prima foaie. Intepam foaia cu o furculita, din loc in loc, si apoi turnam toata compozitia cu dovleac. Peste dovleac punem cealalta foaie, intepam iar cu furculita si turnam oul batut cu zahar. Se da la cuptor la foc mic in partea de sus al cuptorului. Se lasa pana cand incepe a se rumeni aluatul de deasupra.

Se scoate si pudram cu zahar. Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.11.2010, 15:14

eu nu ma dau in vant dupa dovleac,dar o prajitura mananc de la ionix

ionela2682 1

04.11.2010, 12:51

super placinat dar super este dovleacul ,ma rog dovlecoiul din fundal...

ionix 1

04.11.2010, 12:53

@Andreea... asa te vreau... sa papi tot ce-ti dau eu

@Ionela.. asta era cel mai mic nenea ala avea numa' dovleci gigant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placintica cu dovleac